Historien om en sangerindepavillon…

Bakkesangerinderne er uløseligt forbundet med Dyrehavsbakken. Men den stolte tradition startede helt tilbage i starten af 1800-tallet på så fine steder som d´Angleterre og Det kongelige Teater. Grundlæggeren af Bakkens Hvile var den dengang kendte indehaver af flere andre sangerindepavillonner, “Jøde Andersen”. Han indledte sin karriere på Dyrehavsbakken i 1866 med åbningen af sangerindeteltet “Sans cous-ci”. Og 11 år efter fulgte Bakkens Hvile.

1877 var året, hvor “Jøde Andersen” slog dørene op til Bakkens Hvile, som han drev sammen med sin familie. I 1936 blev sangerindepavillonen solgt til Hugo Stefansen fra de legendariske gøglerfamilie “Brdr. Stefansen”. Denne familie var kommet på Dyrehavsbakken i 1913 og egentlig skulle Bakkens Hvile ved erhvervelsen i 1936 have været revet ned for at gøre plads til en større radiobil-bane. Heldigvis blev planerne ændret og syngepigetraditionen fastholdt på Dyrehavsbakken.

Bakkens Hvile har lige siden 1936 været i familiens Stefansens eje. I 1977, da tiderne gjorde det vanskeligt at drive syngepigetraditionen videre, trådte Hugo Stefansens datter, Lilian, og svigersønnen, Jørn Matzen, til og reddede det lukningstruede lille skovteater fra nedrivning.

Idag er Dot Wessman teltholder for den gamle pavillon og er således fjerde generation af familien Stefansen, der indehaver Bakkens Hvile

Bakkens Hvile har med sine snart 145 år på bagen altså kun været drevet af to familer og er i dag det eneste sted af sin art i verden. De gæve bakkesangerinder ved stadig, hvordan man morer gæsterne. Og i Bakkens Hvile kan der synges med på alle de go´e gamle melodier, mens publikum nyder synet af de flotte kostumer.

Selvom der stadig skrives nye sange til pigerne, bliver de gamle sange ikke glemt. De langt over 100 år gamle traditioner værner man om i Bakkens Hvile, og det fortsætter man med i de næste 100 år.