En aften i “den gamle pavillon”

“Det Nye Bakkens Hvile”

Tempoet er blevet højere, sangene mere tids aktuelle, kostumeskiftene hyppigere og satiren er endnu mere i højsæde end den tidligere har været.

Når Det Nye Bakkens Hvile 2017 slår dørene op  vil mottoet være ”tids aktuelt, højt tempo og satire med et strejf af nostalgi”.

De gamle sange er ikke gemt helt væk, men de vil fortrinsvis blive fremført som medley af de fire humørfyldte piger.

Sangerinderne vil udfordre hinanden i duetter og hyppigere kostumeskift, og mange af de nye viser til 2017 bliver skrevet af bl.a.

Kenneth Sichlau, Rasmus Krogsgaard, Sigurd Barrett, Ulla Jessen og Mickey Pless.

Der er en helt unik stemning i Bakkens Hvile, og publikum vil uden tvivl få en helt uforglemmelig aften.   

Klaver: Kenneth Sichlau.

Koreografi: Susanne Breuning

Gå en tur på Dyrehavsbakken. Tag en tur i Radiobilerne eller Minetrain. Spis en god middag og slut derefter af i den sidste overlevende sangerindepavillon: Bakkens Hvile. Her på Dyrehavsbakken er den folkelige underholdningsform, som københavnerne har nydt godt af siden midten af 1800tallet, opretholdt og videreført i den gamle sangerindepavillon.

De fire bakkesangerinder sidder på de højryggede stole hele aftenen, kun afbrudt af en enkelt pause, der giver pigerne mulighed for at skifte til endnu flottere kostumer. Selve underholdningen består af lige dele pikanteri, poesi, nostalgi og ikke mindst de rappe replikker mellem syngepiger og publikum, som stedet er så kendt for .

Hvis man hører bakkesangerinderne klage over tørst eller bryde ud i sangen “uden øl og langt fra hjemmet”, vil den, der sender en omgang op på scenen, hurtigt blive populær. Husk at skrive afsender, så bakkesangerinderne ved, hvem de skal synge deres tak til. Hver pige på scenen har sin favoritdrink, der serveres, når en gæst giver en omgang.

Et fast indslag er naturligvis den kendte blomstersang “Køb blomster – køb blomster”. Her er rig mulighed for at få en rose med sig hjem, hvis man følger traditionen med at kaste en mønt op på scenen eller putter en seddel i en af sangerindernes strømpebånd, når de går rundt i salen.

Efter skål, sang, gyngen med og meget mere slutter aftenen på poetisk vis med sange som “Kys mig godnat” eller “Efter sådan en yndig aften”, så alle kan gå hjem gennem den grønne skov med “Amor som blind passager”…

Velkommen i Bakkens Hvile…!